Банкерската дъщеря е в Лондон и срещу нея има издадена и европейска заповед за арест. Тя е обвинена задочно за пране на 2.6 милиона лева.

Според прокуратурата в годините, когато банкерът получаваше в България титлите "Банкер на годината" и "Мистър Икономика", дъщерята е трябвало да знае, че той върши престъпления.

Делото още не е разпределено на съдия и не е насрочено, обясниха пред "Сега" от СГС. Чака се от прокуратурата да изпратят цялото досъдебно производство срещу Василева.

То е изискано от съда, тъй като това е стандартната процедура в такива случаи. След като прокуратурата прати материалите, съдът ще насрочи делото в открито заседание.

По същия път преди няколко месеца мина съпругата на Василев - Антоанета, която също е обвинена за пране на пари и също е в неизвестност за прокуратурата.

Тогава съдът не се произнесе по жалбата й, като беше прието, че няма как да се произнесе по арест, който не се е състоял. По закон идеята на този 72-часов арест е обвиняемият да бъде изправен пред съд, който да прецени дали трябва да му бъде взета постоянна мярка за задържане, или не.

Според прокуратурата Радосвета е изпрала парите с покупката на имоти. А задържането й е наредено, тъй като не била открита от призовкарите на адреса й в София.

Адвокатът на Василев - Христо Ботев, разказа, че една събота призовката й е била подпъхната под вратата на апартамента. Това се случило веднага след като се разбра, че Василев се опитва да получи защита от САЩ по закона "Магнитски".

Колега на Ботев отишъл в следствието, за да обясни, че няма как Василева да се яви в посочения ден и час. Отговорили му, че тогава ще бъде поискано задържането й. Адвокатът очаква Василева скоро да бъде обявена за издирване и от Интерпол.