1
Премиерът Бойко Борисов е извикал бащата на Адриан Златков в дома си в Банкя в деня на похищението, за да се информира за случая.
Това разкри в интервю за bTV бизнесменът Тони Златков.

25-годишният му син Адриан бе отвлечен на 30 август, а в неделя вечерта бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори и е платил откуп. Тони Златков обаче отказа да каже каква сума е платил за живота на сина си.

"Благодаря на полицаите и на Бойко Борисов, който ме покани в дома си късно вечерта в деня на отвличането. Видях много сериозен екип от висши полицаи там. Борисов бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че ще направят всичко възможно да заловят похитителите", разказа Златков.

Той благодари на полицаите, които работят по случая и заяви, че е сигурен, че престъплението ще бъде разкрито. Бизнесменът допълни, че родните криминалисти са се издигнали в очите му, въпреки обществената нагласа, че полицаите нищо не работят.

По думите на Златков, похитителите на сина му са се държали коректно и възпитано. Те не са отправяли заплахи за сигурността и живота на Адриан.

По различни детайли от отвличането на сина му, Златков отказа коментар. На въпрос дали Адриан е контактувал с похитителите си, баща му отговори, че не знае и че се опитват да не го връщат към темата в този момент.

Тони Златков сподели, че през април т.г. е имало палеж в автокъщата му, но не допуска някой да е отвлякъл сина му заради нарушени бизнес интереси. Не смята и че някой от приятелите на Адриан е в състояние да направи това.

Златков е събирал парите за откупа 4 дни. Хвърлил парите в сак от мост.

„Възстановяваме се постепенно след огромния шок. Всичко е добре, тъй като приключи. И Адриан постепенно се възстановява“, каза още бащата на похитения млад мъж. Засега семейството не вижда нужда Адриан да получава специални грижи или да разговаря с психолози, но „бъдещето ще покаже“.

"Когато се прибра, той „беше много дезориентиран и страшно стресиран. То е естествено – няма човек, който да понесе такова нещо спокойно. Адриан е добър, нормален млад човек, който е тръгнал по своя път за развитие в кариерата. Той е изключително силен и уравновесен, но никога не е изпадал в каквато и да е критична или стресова ситуация, така че не знаехме как ще реагира и ще понесе всичко това“, добави той.  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?