1
Служители на Митница Русе задържаха 20 палета с картонени опаковки за цигари на световно известна марка.
Пратката e пътувала с камион с румънска регистрация от България за страна в Западна Европа, съобщиха от Агенция "Митници".

На 8 септември митнически служители спрели за проверка излизащ от страната камион. Превозното средство е селектирано по метода „анализ на риска". Според представените документи, камионът е натоварил „опаковъчна хартия" от склад на фирма в Южна България. Направената проверка на товара установява, че се касае за картонени заготовки за цигарени кутии - оразмерени и изрязани, готова само да бъдат залепени.

Общото тегло на пратката е около 7 тона, а всички палети са с опаковки с логото на известна марка тютюневи изделия.

Вижте снимки >>>

Стока е задържана в склад на Митница Русе. Уведомени са правопритежателите на марката. Случаят e предаден на Гранична полиция за извършване на проверка.

При друг подобен случай, на 8 юни, в района на Дунав мост 2 мобилен екип на Митница Лом спира за проверка товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи 10 палета картон и 6 палета камъни за страна от ЕС.

При извършения контрол на товара митническите инспектори установяват, че палетата с картон всъщност са 18 и съдържат опаковки за кутии и стекове с цигари с логото на защитена търговска марка. Общото количество на задържани опаковки е 6 палета с опаковки за стекове и 12 палета със заготовки за цигарени кутии с общо тегло 9780 кг .

И при двата случая опаковките са задържани на основание Регламент 608 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост, осъществявана от митническите органи, поради съмнения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

Един палет съдържа около 22 800 броя опаковки за стекове или 132 000 заготовки за цигарени кутии.

Най-вероятно опаковките са били предназначени за нелегални производства на тютюневи изделия в друга държава на ЕС.  Сподели

ЛАЙФ Президентът Радев заведе дъщеря си на театър
Президентът на България Румен Радев и Дарина Радева уважиха откриването на "Софийски театрален салон 2018".
Шведската принцеса Адриен стана инстаграм звезда Златка Райкова се сгоди в ”Като две капки вода”