1
30-годишен мъж от Бургас е бил отвлечен, пребит жестоко, връзван със свински опашки и сексуално малтретиран след фатално запознанство с млада жена във Фейсбук.
Това съобщи на пресконференция апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Младият мъж, който работи като шофьор на ТИР в Германия, е бил държан в плен над 30 часа в къща в сливенския квартал "Комлука".

На 8 септември вечерта бургазлията отива на гости на 30-годишната Диана Куртева в Сливен. Двамата се запознават в социалната мрежа в началото на годината и близо 8 месеца поддържат връзка онлайн. През август била осъществена първата среща на живо. Куртева пристигнала в Бургас, където шофьорът похарчил около 2000 лева, за да обикалят по заведения и ресторанти.

Когато пристигнал в Сливен обаче бургазлията и сливналийката се скарват. Тогава в стаята нахлуват двама мъже с качулки на главата, повалят младия мъж на земята, връзват го със свински опашки и кошмарът започва.

Следва тежък побой, като реално няма здраво място по себе си. В побоя много активна е била и жената. С него са извършени сексуални извращения, заплашван е, че ще бъде побит на кол, както и с лозарски ножици”, обясни Любомир Петров, цитиран от "Бургас Инфо".

Според разследващите всичко е било предварително подготвено. Бургазлията е демонстрирал добър начин и живот и Диана и двамата й съучастници са опитали да вземат парите му.  Те прибрали две дебитни карти и се опитали да ги източат онлайн, но не успели. Затова взели двата му телефона и 200 лева, които е носил в себе си. Слагат лепенка на устата му, вкарват го в багажника на колата му и го оставят в района на Карандила.

В неделя сутринта младият мъж успява да се прибере сам в Бургас и подава сигнал в полицията. От срам обаче той не разказва пълната история на криминалистите. Първоначално шофьорът твърдял, че е отвлечен в морския град от непознати.

"Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Петров.
 
Диана Куртева и 32-годишният Станислав Стоянов от Сливен са задържани и са им повдигнати обвинения. Днес ще бъде гледана мярката им за неотклонение в Сливенския съд.

Директорът на полицията във Сливен Димитър Величков уточни, че задържаната Диана е добре позната на МВР, тя е наркозависима. Стоянов също е криминално проявен и осъждан. Лежал е в затвора за кражби, грабежи и наркотици.

Има и трети заподозрян - мъж на 24 години, но засега полицията отказва информация за него.

За противозаконното лишаване от свобода законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години, а за грабежа за 3 до 10 години.
 Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?