Това заяви собственикът на предприятието Емилиян Гебрев пред bTV. По думите му Борисов е фиксирал проблемите като допуснати грешки и от "Емко", и от Министерство на икономиката, и от държавната администрация.

Преди дни след среща на Гебрев с премиера и икономическия министър Емил Караниколов на "Емко" бяха върнати поръчките по така наречената индийска сделка с оръжие, които бяха прехвърлени на държавната ВМЗ-Сопот.

Според шефа на "Емко" срещата с Борисов е била много тежка и за това сочело закъснението му за КСНС.

"Умишлено или несъзнателно Борисов е бил подведен", категоричен е Гебрев.

Той не отрече възможността премиерът да е бил подведен от Караниколов. Грешката от страна на министъра била, че той се впуснал в защита само на едната страна - на държавния сектор.

"Моята грешка е, че съм бил твърде мек и че твърде късно съм се обърнал към Борисов", заяви Гебрев.

Той обясни, че след като е взел решение официално да придобие "Дунарит", са последвали съдебни процеси с няколко компании. Той отрече да е в близки отношения със Цветан Василев.

С него водим дела в съда, припомни оръжейният бос. Как да сме в добри отношения тогава, попита той.

След постъпките за придобиването на "Дунарит" от КОНПИ и ДАНС са обвинили него, сина му и мениджъри от "Дунарит" в Организирана престъпна група. За това е и блокирано прехвърлянето на "Дунарит" на Емко, обясни Гебрев. Според него с Борисов са се разбрали спорът да се реши в съда.

"Ако не сте виждали шеф на ОГП, сега виждате", обърна се Гебрев към водещия Антон Хекимян.

Гебрев призна, че се е срещал няколко пъти с Цветан Василев и винаги са спорили. Никога обаче не се е срещал с Делян Пеевски. И той ме е виждал само по телевизията, лаконичен бе шефът на "Емко".