1
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки настоя главният прокурор Сотир Цацаров да започне проверка на твърдения на Валентин Златев, че над него има политически чадър.
Марешки, който има бизнес с бензиностанции, цитира думи на шефа на "Лукойл България" и председател на Българската газова и петролна асоциация на заседанието на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата от 28 септември:

"Говорим за феномен, човек, седящ на трибуната на българския парламент. Твърдя че има тежък политически чадър над него. Откъде са тези горива, които влизат толкова евтино, че да продава, така че да печели. Дайте всички да купуваме от там. Смразяващо е бездействието на държавата, когато виждаме, че имаме 1 милиард не събрани и се чудим как да увеличим пенсиите на хората с 10 лева".

По думите на Златев само от акцизи хазната губи 1 милиард, а всеки втори литър от вносното гориво е минал през границата ни контрабандно.

В отговор днес Марешки, който е и зам.-председател на парламента, заяви, цитиран от БНР:

"Призовавам господин Цацаров да се извиси на нивото на своята мъжественост, да образува веднага бързо дело, да бъде призован господин Валентин Златев да осветли тези престъпници във високите етажи на властта, които могат да налагат тежки политически чадъри. Ако господин Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър".  Сподели

ЛАЙФ Българче с кралско потекло покори Москва
Малката Елизабет-Амитис Абдулджалил завладя за трети пореден път публиката на Седмицата на висшата мода в Москва.
Дария Симеонова от ”Откраднат живот” се сгоди Хановeрският принц Кристиан се ожени в Перу