1
Турски войници от специалните части, дислоцирани край границата със Сирия, са навлезли в град Идлиб, съобщи Си Ен ЕнТюрк.
Заедно с турските войници в града е влязъл конвой от 12 бронирани автомобила.
В групата са били включени около 80 турски командоси, съобщи специалистът по сигурността Абдуллах Агар, цитиран от турската медия и БТА.

По думите му се предвижда друга група от 40 командоси да се прехвърли на сирийска територия още тази нощ.

Идлиб се намира на около 45 км от турско-сирийската граница.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви по-рано, че турската армия помага на атаките на бунтовниците от Сирийската свободна армия за освобождаването на град Идлиб. "В Идлиб се подготвя сериозна операция", каза той.

Още на 8 октомври турски военни части навлязоха в района - това съобщи Генщаба на армията на Турция.

"Съгласно договореностите, постигнати на преговорите в в Астана относно създаването на зона за премахване на ескалацията в провинция Идлиб, турските въоръжени сили, като една от страните-гарант, започнаха разузнавателна операция на 8 октомври, за да създадат наблюдателни пунктове за наблюдение на примирието", се казва в изявлението на Генералния щаб, оповестено на 9 октомври.  Сподели

ЛАЙФ Анна Семенович: Гърдите ми в Русия са над всичко
Руската фигуристкa, актриса и тв водеща Анна Семенович сподели в Instagram свои снимки като студентка и разказа под тях за прочутите си гърди.
За пръв път транссексуален се снима за Playboy Секси англичанката, която превзе Боливуд