Това заяви пред Нова телевизия разследващият журналист и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов. 

Оперативните работници Александър Цонев Станев и Еджевит Хюсеин Осман бяха задържани при спецакция на "Вътрешна сигурност" на МВР и им бяха повдигнати обвинения за извършване на престъпления против обществения ред, разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Вчера Специализираният наказателен съд ги остави за постоянно в ареста.

Единият полицай - Александър Цонев се оказа ММА боец. Във Facebook дори не крие връзките си с групата на Радо Ланеца, който е от Бандата с чуковете на Таки. Навремето те пребиваха чукове хора в заведения”, каза още Ангелов.

Цонев има няколко медала по бразилско жиу - жицу, известно и като бразилско бойно самбо. Цонев получава първия си медал още при дебюта си за софийския клуб Bull team през 2012 г. Година по-късно се класира трети в категория “начинаещи” над 99 кг отново в столицата.

Александър Цонев е с 4-годишен стаж в системата на МВР, а Еджевит Осман работи в системата от 2000 година.  Според спецпрокуратурата Осман знаел много подробности за наркотърговията на дилърите в Студентски град. Той често злоупотребявал с информацията и предупреждавал пласьорите, че ще им бъдат образувани преписки и дела.

По думите на Ангелов, двамата полицаи са част от група, която е била арестувана преди една година в същото това РПУ.

Според журналиста подборът при влизането в школата на МВР в „Симеоново” е много нисък. Там се влиза с матура и изпит за физическа подготовка.

Деморализацията в МВР е много силна от години в резултат на политическия натиск, който се оказва системно от абсолютно всяка партия в последните 20 години”, категоричен е Слави Ангелов.