От управляващата партия първо обявиха, че Илия Стоилов е дарил 450 лева за предизборната кампания на левицата. От партията изтъкнаха, че ще върнат парите, за да няма никакви съмнения. Но не свалиха доверието си от Георги Стоилов, защото нямал нищо общо с бизнеса на брат си.

ГЕРБ обаче продължи с други разкрития - че депутатът Стоилов е бил съдружник със съпругата на брат си във фирма за ротативки и по това време е бил назначен за шеф във Фонд "Земеделие". Освен това миналата година "Лексус"-а на брата, каран от народния представител, бил взривен.

В отговор депутатът от БСП Таско Ерменков заяви:

"Искам да задам въпрос съвсем честно - дали случайно председателят на ДАР (Държавна агенция „Разузнаване“) не е втори братовчед на Бойко Борисов? Не казвам вярно ли е или не, искам само да попитате Бойко Борисов, нека да отговори може пък да не е вярно".

Председател на ДАР е Драгомир Димитров, който беше назначен през 2015 г. с указ на президента Росен Плевнелиев.

Ерменков обаче не спря дотук.

„ГЕРБ изваждат някакви истории, които са от зората на събитията. Защо никой не задава въпроса и докога ще си мълчим, че Бойко Борисов е бил съдружник с Пашата, че са работили заедно с Маргините в една фирма. Защо вместо да се занимаваме с важните проблеми - как да изкореним корупцията, да махнем шуробаджанащината и да въведем прозрачни отношения, от ГЕРБ профанизират нещата. Започнаха с чистачка в социално заведение и шофьор на катафалка, сега се борят с брата на Георги Стоилов“, каза още социалистът.

Запитан защо Стоилов лично не излезе да се защити, Ерменков отговори:

„Всеки има своите характерологични особености, момчето може би е свито. Бил съм с него в комисия по енергетика, професионалист е, но не съм убеден, че има дар слово. Когато става въпрос за роднини, бъдете по-хуманни, разберете не е приятно да говорят за брат му. Не е свързан с него, но все пак му е брат“.