"Корнелия Нинова пак лъже. Вчера предложи политиците да подпишат писмо с искане за разкриване на имената на политици, взели пари от КТБ. Борисов й каза да даде писмото и ще го подпише веднага. Тя замълча. Гледам, че на излизане казва на журналистите, че никой не я е подкрепил - “пълно мълчание”, написа Бъчварова във Фейсбук.

Повод за изявлението й станаха думите на Нинова след вчерашния КСНС при президента за огласяване на полиците, свързани с фалиралата банка.

"Когато Специализираната прокуратура приключи разследването по КТБ, прокурорът обяви, че са стигнали до извод, че има политици, които са получавали нерегламентирано пари. Направихме запитване с молба за огласяване на имената. Такова писмо изпратих и до специализирания съд, където се намира в момента делото. Тези дни получих отговор, че не може да ми бъде предоставена такава информация, и че ако съдията – докладчик реши, може в публично заседание да ги обяви.

В тази връзка казах на колегите, че трябва ние, политиците, да дадем сигнал, че сме осъзнали, че с този проблем трябва да се борим. Попитах дали са готови да се присъединят в едно общо писмо, в което всички лидери да се подпишем до съда с молба за огласяване на политиците по случая КТБ, които прокуратурата посочи. Последва мълчание", заяви председателката на левицата.

"Не мога да повярвам, че може да се лъже по този начин. БСП наистина имат проблем с лидера си", коментира още Бъчварова в социалната мрежа.