Атаката, според депутатите от партията на Валери Симеонов, от чиято квота той е предложен за поста, била заради действията на министерството на транспорта, на автомобилната администрация в негово лице, да предприеме решителни мерки за пресичане на отдавна утвърдени, дразнещи обществото практики по отношение на техническите прегледи, на някои недобри практики в международния транспорт, на издаването на фалшиви шофьорски книжки и др, съобщи БТА.

По-рано днес от БСП обявиха, че са получили сигнал срещу зам.-министъра, че като председател на браншова организация в периода 2012-2014 г. си е позволявал да събира пари от своите колеги-превозвачи с цел уреждане на СЕМТ разрешителни за превоз на товари.

Пред медиите в парламента Борис Ячев от НФСБ припомни, че при номинирането на зам.-министри в кабинета "Борисов 3" срещу Попов е имало същата атака със същите твърдения от организация в международния транспорт, срещу която той е завел дело за набеждаване и то в момента е в съда. От вчера от страна на автомобилната администрация са предприети административни принудителни мерки, временно е отнет лицензът на един от членовете на същата тази международна асоциация. Предполагаме, че днешната атака, само че "през устата на депутат от БСП", е по повод на тази мярка, коментира Ячев.

От НФСБ очакват действията на транспортното министерство, автомобилната администрация и правителството за спиране на порочни практики да предизвикат реакция с "удари под пояса".

Днешното изявление на БСП било и опит на социалистите да отклонят вниманието от скандала с депутатския брат в Русе. Очаквало се самият Ангел Попов да се яви пред транспортната парламентарна комисия.