Повод за това стана коментар на депутатката от ГЕРБ в сутрешния блок на bTV, където тя за пореден път спомена името по повод повдигнатите му обвинения за купуване на гласове.

В позиция, разпространена от пресцентъра на БСП, Генов заяви:

"Не съм сред най-активните поддръжници на тезата как за всяка клевета и умишлено омаскаряване, трябва да се хващаме за дръжката на вратата към съдебна зала. Но в последните месеци странната активност на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова взе да ми идва в повече. Дамата откровено повяхна медийно от усърдие да продава името ми за „добро утро”.

Изтърпях го едно лято, удържах стоически да слушам как ми подхвърля името и в ранната есен на новия парламентарен сезон. По всичко личи, че тя продължава да се събужда с идеята непременно да ме спомене, ни в клин, ни в ръкав, в някоя медия. Иначе денят ѝ не е започнал.

В рекламите казват, че в подобни случаи е по-добре да си смениш матрака. Знам, че не трябва да се измервам с нивото на случайно успели, чийто партиен стаж е все още едноцифрено число. Знам, че на такива, готови на всякакви партийни опорни точки, не се обръща особено внимание - нито от техни, нито от чужди. Знам, че не е разумно да се засягам от човек, в чиято официална биография професионалният му стаж се изчерпва със стажантско и консултантско битие. И все пак искам да ѝ кажа:

Г-жо Атанасова, спрете да търкаляте името ми пред медиите за „добро утро”, че ще ви заподозрат в скрита реклама!".

По думите на Генов, с "повратливите си позиции на принципа „когато, както ни харесва”, тя издава смущаващо семпла правна култура и почтеност. От нея очевидно имало една добре опазена обществена тайна - че прокуратурата е само една от страните в правораздаването, срещу нея има защита, а над тях – съдебно отсъждане.

Според социалиста в дебелите учебници, през които "госпожата уж е минала професионално", пише нещо отдавна известно - че невинността е презумпция, а обратното подлежи на доказване. Той подчертава, че като част от властта на ГЕРБ, няма да е добре да са ѝ убягнали и европейските мониторингови препоръки - че не е добър признак да се отдава прекомерност на обвинението, преди да има доказателства, защита и отсъждане.

"За такива като Атанасова и компания, пред които името ми е раздадено все още като опорна точка в медийната им активност, ще повторя, че имам достойнството и отговорността да защитя името си. Ще го направя с нужното търпение, открито и през процедурите, записана в закона. А не в страх и бягство, защото - видите ли, съм се респектирал от поддръжници на Вишински в някоя партия, пък били те и остриета за опорни точки на нечия власт. Не е приятно, но е очевидно, че за Десислава Атанасова книжките за нормалното правораздаване и достойнство на гражданина, както и за добрата публична манипулация, очевидно са на висок за ръста ѝ рафт", завършва изявлението на Манол Генов.