Специализираната изложба започна днес в Международен панаир Пловдив.

Тя показва от нови видове овошки до миниатюрни люти чушки в саксия и всичко, което може да се засади в двора или в градината, съобщиха от изложбения център.

Най-голяма част от изложението заемат щандовете на фирмите, предлагащи традиционни и екзотични цветя, храсти, дръвчета, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване.

Голям е изборът на изделия за аранжиране и декорация на градини и цветни кътове - керамични саксии и кашпи, аксесоари, ръчно изработени предмети и сувенири от майстори занаятчии, съдове и украса от дърво.

На специализираната изложба, която продължава до 22 октомври, могат да се намерят още бижута, натурални продукти, специализирана литература, а изложителите дават и безплатни консултации.

"Цветна есен 2017" е част от Дните на хобито и здравето в Пловдивския панаир, включващи още: Международна изложба "Медикус, Денто, Галения" (18-21 октомври), Панаир на колекционерите "Булколекто" (20-22 октомври), международни киноложки изложби с финали за Световната купа (21-22 октомври), се посочва още в съобщението