1
Заставаме категорично зад действията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов, няма основание за оставка, заявиха от ГЕРБ
Това стана ясно на пресконференция на ГЕРБ в парламента. Данаил Кирилов отговори на изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, която поиска оставката на Радев и Симеонов.

Вчера народният представител от "БСП за България" и журналист Елена Йончева показа филма "Граница", в който изнася злоупотреби със сигурността по границата с Турция.  Във филма на Елена Йончева става въпрос за корупция, аргументира се Нинова. Тя отбеляза, че има и свидетел, който говори за организиран трафик на мигранти, покровителстван от високите етажи на властта.

Данаил Кирилов посочи в отговор, че без основание са всички спекулации, че има бежанска вълна и че по границата се случват процеси, които застрашават интегритета на България и сигурността на ЕС.

По повод филма той уточни, че към момента нашият капацитет на натоварване относно бежанците е 20%. А показаните кадри са направени в момент, в който съоръжението не е било предадено като завършен обект на Гранична полиция. "Би било редно да се съобразяват етапите на изпълнения на това съоръжение“, заяви Кирилов.

Бях на премиерата на политически-рекламирания документален филм „Граница“ на Елена Йончева. Скучен, изнасящ познати обстоятелства видео материал, пропаганда в стила на „единствената истина“ и категоричните лозунги в духа на „Работническо дело“. Това написа във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов по повод филма за оградата на границата.

 Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан