За това на какъв етап е строителството вицепремиерът се информира лично от директора на строителната фирма и от кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, на чиято територия се намира обектът, предаде БТА.

Няма външни работи, които да са зависими от климатичните условия и очаквам обектът да бъде завършен до края на месеца, каза след огледа Симеонов. Вицепремиерът добави, че моделът с изнесените полицейски приемни в Пловдив и Асеновград ще се прилага навсякъде, където се появи напрежение.

Като пример Валери Симеонов посочи, че съвсем скоро предстои откриването на аналогичен участък в циганската махала в Стара Загора, имало и заявки за Бургаско. Идеята е, добави той, да бъде ограничена битовата престъпност в критични места.

Кметът Ральо Ралев каза, че около сградата ще бъдат оформени тротоари и два паркинга с общо 20 паркоместа. В момента акцентът е подземната инфраструктура с окабеляване, което да се използва в приемната.

Директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че вървят конкурси за попълване на недокмоплекта в дирекцията, след което ще се искат и отделни щатни бройки за изнесената приемна в "Шекер махала". Той уточни, че последният конкурс е за 30 места за младши изпълнителски длъжности.

Отделно вече в заключителен етап е конкурсът за осемте места за приемната в кв. "Лозница" в Асеновград, каза директорът. Илков е категоричен, че има ефект от приемната там, като на първо място посочи, че е много по-удобно както за гражданите, така и за колегите му.