1
Сериозни сблъсъци избухнаха снощи на площад "Ексархия" в Атина и в Солун при отбелязване на деветата годишнина от полицейска стрелба, при която бе убит ученик.
Инцидентът предизвика най-тежките от десетилетия безредици в Гърция, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Напрежението ескалира по време на студентска демонстрация в центъра на Атина, след като анархисти започнаха да хвърлят самоделни бомби "Молотов", а силите на реда използваха сълзотворен газ, за да спрат нападателите, които палеха контейнери и хвърляха камъни.

Полицията е задържала 23 души. Три автомобила са изгорели.

Вижте снимки от сблъсъците >>Студентската демонстрация бе организирана по повод отбелязването на трагичната смърт през 2008 година на 15-годишния Алексис Григоропулос, застрелян от полицията, докато е с приятели в квартал в центъра на столицата, популярен сред анархистите.

Две години по-късно 38-годишен гръцки полицай получи доживотна присъда за убийството на младежа. Това обаче не спря протестите и сблъсъците всяка година на фаталната дата.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля