1
Германски деца и техните семейства изпратиха 5 хиляди индивидуални коледни подаръка за деца от областите Варна и Шумен.
Това съобщи за БТА Йордан Йорданов, представител на "Раунд Тейбъл-Варна".

Дни преди празниците са зарадвани малчугани от общините Велики Преслав, Девня и Долни чифлик и селата Чернево, Кичево, Константиново. Подаръци днес получиха и децата, които са в падиатричните клиники на университетската болница "Св. Марина" във Варна.

Инициативата, която е под надслов "Всички деца са равни и заедно можем повече", се реализира от международната организация "Раунд Тейбъл", допълни Йорданов.

Той уточни, че програмата е предназначена за деца от цяла Източна Европа. В България инициативата се провежда за трета поредна година. Подборът на децата, които получават подаръците, се извършва със съдействието на кметовете на населените места.

Подаръците са опаковани ръчно и съдържанието им е изненада, допълни Йорданов. Той уточни, че според изричното желание на дарителите, те се дават персонално на всяко дете.

Инициативата ще завърши на 11 декември с "Благотворителен Коледен бал - Раунд Тейбъл и Приятели", каза още Йорданов.

По думите му събраните средства ще бъдат за медицинско оборудване за неонатологията в специализирана АГ-болница във Варна.  Сподели

ЛАЙФ Какво не знаем за Адам Драйвър (Кайло Рен)
Междузвездният секссимвол, както от eva.bg наричат Адам Драйвър, все повече разгръща таланта си в многопластовата роля на Кайло Рен от "Междузвездни войни". „Лицето ми прилича на оригами“ – шегува се той. Жена му Джоан, с която са заедно още от студентските години, обаче обожава ръста му от 1,90 м, гарвановочерната му коса, плътните му устни, че дори и големия му нос, пишат от списанието. Вижте снимки на Адам и жена му >> Какво не знаем за него? 1. П
Коафьорката, която прави изкуство Защо се изкушаваме да пием вечерно време