1
По време на конгреса на Социалдемократическата партия на Германия, провеждащ се в Берлин, лидерът й Мартин Шулц отправи предизвикателство към ЕС.
Той поиска до 2025 година да се приеме обща федерална конституция и сегашният формат на съюза да се промени по примера на САЩ в Съединени европейски щати, съобщи "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"Това е единственият ни шанс да бъдем в състояние да се конкурираме с останалите силно развити региони на света. Федерална Европа не трябва да заплашва отделните държави-членки, а да стане полезно допълнение към националните държави. Само обединена Европа може отговори на предизвикателствата на икономиката, миграцията, сигурността. В европейската политика не трябва да продължаваме така, както в последно време", каза Шулц.

Според лидера на германските социалдемократи страните от ЕС, които не са съгласни с приемането на федерална конституция, трябва да напуснат както Великобритания.  Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането