1
Всяко решение за оспорвания статут на Ерусалим трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и с ООН.
Ерусалим е свещен град и територия за трите световни религии, се казва в позиция от Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България по повод за казуса, който се създаде, след като американският  президент Доналд Тръмп обяви, че признава Ерусалим, а не Тел Авив за столица на Израел.

Оттам изразяват своето безпокойство от възникналия пореден конфликт, който засяга юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят.

"Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Ерусалим. Световният мир е в огромна опасност. Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието", заявяват от Главното мюфтийство.

И посочват, че едностранните актове няма да спомогнат за мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение.

Главното мюфтийство изразява също позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН.

И от Външно министерство вече заявиха, че статутът на Ерусалим трябва да бъде изяснен чрез изралеско-палестински мирни преговори.

"Хамас" призова палестинците към интифада  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля