1
Всяко решение за оспорвания статут на Ерусалим трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и с ООН.
Ерусалим е свещен град и територия за трите световни религии, се казва в позиция от Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България по повод за казуса, който се създаде, след като американският  президент Доналд Тръмп обяви, че признава Ерусалим, а не Тел Авив за столица на Израел.

Оттам изразяват своето безпокойство от възникналия пореден конфликт, който засяга юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят.

"Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Ерусалим. Световният мир е в огромна опасност. Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието", заявяват от Главното мюфтийство.

И посочват, че едностранните актове няма да спомогнат за мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение.

Главното мюфтийство изразява също позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН.

И от Външно министерство вече заявиха, че статутът на Ерусалим трябва да бъде изяснен чрез изралеско-палестински мирни преговори.

"Хамас" призова палестинците към интифада  Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането