1
Мишел Барние обяви в Брюксел, че правителството на Тереза Мей има срок до петък, за да приеме текст в преговорите, отнасящ се до ирландската граница.
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит заяви, че ако това не се случи, преговорите замират отново и няма да преминат към следващата си фаза.

Проблемът е, че предложението на Мей към Северна Ирландия и Република Ирландия за решаването на проблема досега не е одобрено от тях, пише "Гардиън".

Ако Великобритания не успее да постигне съгласие за съвместна позиция с Европейската комисия по границата до петък, европейските лидери вероятно ще обявят, че няма достатъчен напредък в преговорите и няма да може да се разговаря с Лондон по други теми като търговията, правата на гражданите и финансовата компенсация.

Неуспехът на преговорите през декември означава, че условията на преходния период могат да бъдат обсъждани едва след следващата среща на върха на европейските лидери през март 2018 година. Това ще намали времето за постигане на удовлетворителни и за двете страни резултати и може да доведе до "твърд Брекзит".

Пред тази заплаха не е изключено да се стигне до оставка на кабинета, за да се избегне отговорността. Все още обаче има надежди да се стигне до споразумение, смятат британски парламентаристи.  Сподели

ЛАЙФ Какво не знаем за Адам Драйвър (Кайло Рен)
Междузвездният секссимвол, както от eva.bg наричат Адам Драйвър, все повече разгръща таланта си в многопластовата роля на Кайло Рен от "Междузвездни войни". „Лицето ми прилича на оригами“ – шегува се той. Жена му Джоан, с която са заедно още от студентските години, обаче обожава ръста му от 1,90 м, гарвановочерната му коса, плътните му устни, че дори и големия му нос, пишат от списанието. Вижте снимки на Адам и жена му >> Какво не знаем за него? 1. П
Коафьорката, която прави изкуство Защо се изкушаваме да пием вечерно време