1
Борис Цветков, общински съветник в Столичния общински съвет изрази своята негативна позиция за поскъпването на водата в София с писмо до медиите.
В него той посочва, че концесионерът "Софийска вода" не влага свои средства във ВиК мрежата на столицата. Всички пари за тази дейност плащат или софиянци, абонати на концесионера, или европейските фондове.

"Когато договорът изтече или концесията бъде прекратена ще се окаже, че ремонта на опасната стена на яз. Бели Искър не е направен от Софийска вода и за да не стане трагедия ще трябва да бъде направен и платен от столичани и техните над 60 млн лева. Има опасност и състоянието на язовир Искър да се амортизира, без да се правят своевременни ремонти и инвестиции. И в момента големи райони на Столична община е без канализация в 21 век в европейска столица, а редица квартали са без или с нарушено водоподаване като голяма част от кв. "Панчарево". Не малка зона от София плащат за пречистване на вода, а получават вода преди пречиствателната станция", пише съветникът.

Цветков настоява да се направи обществено обсъждане с гражданите на Столична община, както и да приключи делото на Върховна касационна прокуратура срещу приетия от КЕВР с 3 срещу два гласа бизнес план на "Софийска вода". Той отправя и конкретни въпроси към КЕВР, на които очаква отговор.  Сподели

ЛАЙФ Какво не знаем за Адам Драйвър (Кайло Рен)
Междузвездният секссимвол, както от eva.bg наричат Адам Драйвър, все повече разгръща таланта си в многопластовата роля на Кайло Рен от "Междузвездни войни". „Лицето ми прилича на оригами“ – шегува се той. Жена му Джоан, с която са заедно още от студентските години, обаче обожава ръста му от 1,90 м, гарвановочерната му коса, плътните му устни, че дори и големия му нос, пишат от списанието. Вижте снимки на Адам и жена му >> Какво не знаем за него? 1. П
Коафьорката, която прави изкуство Защо се изкушаваме да пием вечерно време