Това коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в парламента.

Вицепремиерът Валери Симеонов атакува остро премиера Бойко Борисов, защото "компрометирал и саботирал" неговото предложение за промяна на концесията в ски курорта и дори заяви, че не иска да го вижда, след "това изработване, което направи". Той дори намекна за разпад на управляващата коалиция, защото не е от тези, които "слушкат и папкат".

"Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам коалиционно споразумение и го спазвам", отговори Борисов от Брюксел.

Той посочи, че решението му за изтегляне на внесения в Министерски съвет проект на допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско" е било свързано с плана за управление на Национален парк "Пирин" и с необходимостта да се търси баланс между икономическата част, която е в концесионния договор, и екологичната, която е в плана за управление.

Нено Димов отказа да коментира реакцията на вицепремиера Валери Симеонов по въпроса. На 22 декември изтича срокът за обществено обсъждане на плана за управление на Пирин, в зависимост от обема бележки, които са дадени, и възможността да ги отработим, ще внесем на първото възможно заседание след това концесионния договор и планът за управление, съобщи екоминистърът.

При всички случаи ще са ни необходими няколко дни и трябва да видим кога ще е следващото заседание, на което ще влезе за разглеждане, уточни той.

Във всяка коалиция има определено напрежение. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно и сплотено, заяви по-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според вицепремиера Томислав Дончев също няма напрежение в коалицията. Понякога има търкания и разногласия, това е напълно нормално, даже би било подозрително да не е така, коментира той.