В основата е на липсата на пари за преизчисляване на пенсии, липсата на пари за БАН, за полицаи, пожарникари и т.н.,коментира лидерът на БСП пред журналисти в Добрич по повод подготвяния вот на недоверие към правителството, цитирана от БТА.

Огромни са размерите на корупцията, каза председателят на Социалистическата партия като добави, че става дума за 10 милиарда лева - в неправителствения сектор, други институции и т.н. По думите й опозицията ще изнесе при вота на недоверие конкретни случаи на корупционни практики.

Ако от тези 10 милиарда лева бъдат събрани две трети, ще има пари за всичко. Затова корупцията ще бъде в основата на вота на недоверие на 17 януари, заяви Нинова.

В основата на всичките ви несгоди е корупцията на България. Това каза Нинова вчера и пред протестиращите по повод поскъпването на водата в 14 области.

"Вече ви казах, че 10 млрд. лв. се крадат годишно. Ето защо ви призоваваме на 17 януари, пред парламента, по време на вота на недоверие, за да поискаме оставката им най-вече заради корупцията. Вчера приеха закон за борба с корупцията, в който пише, че тя не е престъпление", заяви на митинга пред сградата на Министерския съвет лидерът на БСП.

В отговор на въпрос за подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз лидерът на БСП заяви в Добрич, че големият разговор за приоритетите не се е състоял.

"Не го проведохме в българския парламент, където му е мястото. Написаха се някакви приоритети в Министерски съвет, не ги представиха на обществото. Аз съм сигурна, че когото и да попитаме отвън за кохезия, конкурентоспособност и консенсус, трудно ще получим отговор, а това са приоритетите на председателството", поясни председателят на БСП.

Корнелия Нинова участва в тържество по повод 115-годишнината от създаването на организираното социалистическо движение в Добрич.

По-рано същия ден от Брюксел премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза във връзка с подготвяния вот на недоверие, че БСП и ДПС искат провал на председателството.

"Въобще не й обръщам внимание на Нинова. Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира Борисов.

Той изрази надежда "Доган да говори с хората от партията си".

"Те искат държавата ни да се провали сега. Ние сами се дърпаме да сме си в казана с катрана. Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие (17 януари). Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", изтъкна Борисов в белгийската столица, където бе на заседание на Европейския съвет.