Засега се знае само, че жертвите, които вече са шест, са убити с малокалибрен пистолет, но причината за това остава пълна мистерия.

До този момент беше намерен семейният джип БМВ Х5, обявен за издирване след кървавата трагедия. Той е със счупено стъкло на шофьорската врата и поставен найлон. Автомобилът бил изоставен в гора до Нови Искър, където беше открито и тефтерче.

Смята се, че то вероятно е на обявената също за издирване Кети Кюхова, която е живеела на семейни начала с убития Неделчо Юнаков. Тялото на 44-годишната жена беше намерено недалеч от джипа - хвърлено в двуметров кладенец. Убиецът се опитал да го покрие, за да го замаскира. Разследващите са източили герана, който се намира край изоставена вила, с надеждата да открият пистолета - но той не бил там.

МВР обаче все още не е потвърдило официално, че мъртвата жена е Кети, тъй като в нея не са намерени документи и тялото й беше откарано едва днес следобед за идентификация в Съдебна медицина.

Все още няма яснота и каква е причината за шесторния разстрел на семейството, което се преместило в Нови Искър от София преди година и половина. Затова и местните хора не ги познават много добре, но казват, че не са чували за скандали, свързани с тях.

Първоначалната информация, че жертвите, открити в къщата - Юнаков, синът му - Георги, доведената му дъщеря Нанси, баба й и приятелят й, са били застреляни с по един куршум, беше опровергана неофициално. И в телата, и в гърдите им имало по няколко куршума. Освен това убиецът или убийците са опитали да прикрият следи и да изчистят.

Майката на убития приятел на Нанси - 18-годишния Боби, разказа пред "24 часа", че в 10 минути след полунощ на Нова година му звъннала по телефона, но някой й затворил. След това бил изключен.

"Синът ми е убит професионално - с един куршум между очите и два или три в тялото. Бащата на Нанси е прострелян над 10 пъти", каза Стефка, която уточни, че Боби трябвало да е на новогодишно парти с приятели, но в последния момент променил плановете си, за което не съобщил на семейството си.

Според майката и бабата на момчето мишени са били Неделчо и Кети.

Днес цял ден полицията и прокуратурата отказват информация. Очаква се да го направят в края на работния ден.


20-годишният Георги Юнаков работел като санитар в психиатрия

Убитите Кети и Неделчо имат регистрирани фирми