1
Майка на изгорено при операция дете осъди МБАЛ-Хасково. Интервенцията е извършена 19 май 2015 г. в лечебното заведение.
Момченцето е оперирано от фимоза на пениса. При манипулацията е е пострадало с изгаряне от 2,5 % в областта на лявото бедро и на пениса, съобщи "Хасково Нет".

Детето е изписано на следващия ден, а пет дни по-късно се е наложило по спешност да бъде прието и лекувано в „Пирогов“. Там лекарите установили, че момченцето има дълбоко изгаряне на лявото бедро, както и пениса, в които области е налице некроза с локална инфекция.

През следващия близо месец детето е претърпяло още няколко операции, за да се възстанови. По-късно майката на пострадалото малолетно момче е завела гражданско дело за претърпени неимуществени вреди.

Според решението на съда МБАЛ-Хасково трябва да й плати 20 000 лева обезщетение. От болницата смятат, че изгарянията по детето не са в пряка връзка с извършената операция.

По делото обаче има изготвена съдебно-медицинската експертиза, от която става ясно, че извършената оперативна интервенция в МБАЛ-Хасково в хирургическо отделение на 20 май 2015 г. детето е довела до изгаряне на лявото бедро. В резултат на което се е наложило извършване на множество хоспитализации и оперативни интервенции в УМБАЛСМ „Пирогов“ за пълното му възстановяване.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем