В петък, в късните часове, Софийски градски съд уважи нашето искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Емил Милев – Крокодила, съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Искането бе внесено във връзка с наше разследване за грабеж от 30 декември 2008 г. в магазин „Била“, уточни прокурор Таскова.

Припомняме, че на 9 януари 2018 г. Специализираният наказателен съд оправда Емил Милев, известен с прякора Крокодила, който бе подсъдим за ръководене на въоръжена организирана престъпна група, занимавала се с отвличания, грабежи и палежи.Той има и обвинение за убийство на полицай.

Емил Милев е сочен и за един от най-известните автокрадци. Името му е свързано и с престрелката на магистрала „Тракия“ през 2009 г., когато той и други двама души отвличат турски гражданин и го ограбили.

По-късно били засечени от полицаи и започнала престрелка. Един от групата е убит, а самият Милев се укриваше от правосъдието 4 години. Задържането му бе през 2013 г., а делото влезе в съда 2015 г.