С тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии 33-годишната Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви, предаде Дарик.

Тенева получи 2 години затвор от съда в Димитровград, след като бе призната за виновна за това, че е убила новороденото си дете през януари 2016 година.
Момиченцето й се ражда напълно здраво и износено, но Невена го увива в парцал вместо в пелени и го слага в чувал. Изнася го навън, оставя го върху снега зад семейната й къща и се прибира вътре. В следващите шест часа бебето се бори да оцелее. Но не успява.

Майката обжалва присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според защитата присъдата на димитровградския съд е неадекватна. Държавното обвинение пък заяви, че жалбата е неоснователна.

На съдебното заседание, което продължи около 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Тенева и нейните двама сина. Според експертката, емоционалната връзка между майката и децата е скъсана. Психоложката заяви, че след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които сега са в приемно семейство в село Ябълково.

Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали”, обясни специалистката Невена Иванова.

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Съдът ще обяви решението си в законния срок до един месец.