65-годишният кмет е обвинен за това, че през периода от 10 ноември 2008 г. до 11 ноември с.г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е превишил властта и правата си и е прехвърлил собствеността върху четири урегулирани поземлени имоти, представляващи публична общинска собственост на фирма в Павел баня, съобщиха от държавното обвинение.

Станимир Радевски е валидирал посредством представяне за нотариална заверка Договор за даване вместо изпълнение като извънсъдебна спогодба между Община Павел баня и ЕТ “П. – Павел баня – Т. П.”, уточниха от прокуратурата. 

От това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Павел баня.

Предвид компетентността за разглеждане на дела за обвинения срещу кметове, обвинителният акт е внесен в Специализирания наказателен съд в София, където предстои образуване на наказателно дело и насрочване на съдебно заседание.

Станимир Радевски е завършил Националната спортна академия и Висшия институт за подготовка на офицери. Работил е като треньор в ДФС “Розова долина” гр. Казанлък, треньор на националния отбор на България по колоездене, като офицер в Министерство на вътрешните работи и заместник-началник на областния отдел на Изпълнителна агенция автомобилна администрация- Стара Загора.

През 2003 г. е избран за кмет на Община Павел баня, а през 2015 г. е избран за четвърти мандат.