1
1/2 от "Фолксваген Туарег“, използван от трафикант за нелегален превоз на бежанци от Афганистан, ще бъде отнет в полза на държавата.
Това постанови Бургаският районен съд.

Става въпрос за процес срещу 50-годишния Бисер Асенов от Оряховица, който на 17 октомври 2015 г. е заловен от полицията в района на завод „Промет” край с. Дебелт, да кара с "Фолксваген"-а седем мигранти, сред тях и две деца, предаде Дарик радио.

В съда Бисер признава вината си и сключва споразумение с държавното обвинение, според което за извършеното престъпление му се налага условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Магистратите разпореждат и да се конфискува мобилният му телефон, който той е използвал, докато транспортирал чужденците.

Проблемен обаче се оказва казусът с автомобила. По закон той трябва да се конфискува в полза на държавата. На заседанието в съда в Бургас обаче неочаквано се появява съпругата на Бисер - Таня, която под клетва заявява, че колата е записана на името на двамата. Твърди, че не само не е знаела за какво той използва семейното возило, но и по време на престъплението била в Германия.

„Той пристигна в България, за да се лекува. Не знаех, че използва колата за такива неща“, подчертава тя.

„Наказателният кодекс предвижда конфискация на превозното средство, когато то е послужило за превозване на бежанците, но ако то е собственост на подсъдимия. В конкретния случай автомобилът е съвместна съпружеска имуществена общност и другата част на колата по закон е на съпругата. Няма как да се докаже, че те я имала умисъл към престъплението. Нещо повече, дори имаме доказателства, че тя се е намирала извън страната“, коментира прокурор Керка Дюлгерска.

Шеговито тя коментира възможността държавата да раздели автомобила:

Няма да се реже на две с флекс, ще бъде предадена на съдия-изпълнител, който да я изнесе за публична продан“ .  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”