1
Руският милиардер Олег Дерипаска заяви днес, че ще съди опозиционния лидер Алексей Навални за клевета, за да защити "честта и достойнството си".
Вчера Навални разпространи видеозапис, в който обвини Дерипаска, че е имал афера с беларуска компаньонка и че е подкупил руския вицепремиер Сергей Приходко, предаде ДПА, цитирана от БТА .

Дерипаска, който управлява промишления холдинг "Бейсик Елемент", заяви, че скандалните лъжливи обвинения са част от планирана кампания за накърняване на репутацията му.

"Тези обвинения нямат нищо общо с действителността и са плод на фантазията на група хора", посочи милиардерът в изявление на страницата си в мрежата Инстаграм.

Навални оглавява протестно движение срещу висшето ръководство на Русия. Властите го лишиха от възможността да се яви на президентските избори през март срещу държавния глава Владимир Путин.

Миналата година името на Олег Дерипаска, който се смята за близък до Путин, беше замесено в скандала с американския президент Доналд Тръмп.
 Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”