Открай време любовта и виното вървят ръка за ръка. Не само защото любовта опиянява като старо вино, а защото на 14 февруари българите празнуват двойно – в чест на покровителя на лозята Трифон Зарезан и на закрилника на влюбените Св. Валентин.

В тон с традицията, Мол Варна ЕАД и Асоциацията на сомелиерите и виноценителите в морската столица за втора поредна година в навечерието на 14 февруари организират за варненци и гостите на града Празник на любовта и виното.

В събота, паралелно с Фермерския пазар, на Пазара в търговския център ще си дадат среща представители на едни от най-добрите винарски изби в България. Гостите на празника ще могат да дегустират образци от продукцията на винопроизводители от регионите на Тракия и Розовата долина, подножието на Родопите и Стара планина, Северното Южното Черноморие.

Те ще могат да опитат и част от продукцията, представена в колекцията на най-космополитния магазин „За Вино” във Варна, както и уникално малиново вино, произведено по всички изисквания на биологичното земеделие.

Присъстващите ще се насладят и на натуралната продукция на местните производители от Фермерския пазар, където за най-малките гости на празника ще бъде организирана Работилничка за мартеници. А за доброто настроение на всички ще се грижат две емблематични имена на черноморския клубен живот – Надина Калоянова и DJ Ivo-But-Not.