1
Най-малко двама души загинаха, а 75 бяха ранени днес при две експлозии в джамия в оживен район на източния либийски град Бенгази.
Взривовете станали точно преди петъчната молитва в джамията "Саад ибн Абу Абада", съобщиха световните агенции.

Двете бомби били поставени в различни помещения на джамията, каза говорител на управлението по сигурността в Бенгази. Най-вероятно взривните устройства са били задействани с мобилни телефони.

До момента никоя групировка не е поела отговорност за атаката.

Преди около две седмици при две координирани нападения срещу същата джамия загинаха 35 души. Бенгази, вторият по-големина град в Либия, е под контрола на Либийската национална армия, командвана от маршал Халифа Хафтар - спорна фигура, враждебна на признатото от международната общност правителство в Триполи.

Българското МВнР категорично осъжда терористичното нападение, извършено днес срещу мирни граждани в либийския град Бенгази. Това се посочва в позиция на ведомството.

"Този пореден варварски акт, извършен на свято за мюсюлманите място по време на петъчната молитва, е красноречиво доказателство относно необходимостта от намирането на правилен подход за противодействие на тероризма и изкореняване на екстремистката идеология, която го вдъхновява, е посочено в позицията на МВнР. 
 Сподели

ЛАЙФ Венета Райкова отиде на ресторант с Тишо
Водещата Венета Райкова, която в началото на януари обяви, че се развежда с ресторантьора Тихомир, показа, че двамата са в добри отношения.
Рачков влезе в американско шоу като Тръмп Мегазвезди в черно на червения килим в Лондон