1
Районният съд в Русе остави за постоянно в ареста 17-годишен ученик, обвинен за бруталния побой над 16-годишно момче.
Побоят, извършен на 27 януари т.г. в района на търговския център в града, стана обществено достояние, след като е бил заснет, а видеоклипът бе разпространен в интернет на 6 февруари. 

След публикациите в медиите, Районната прокуратура се самосезира, а на 7 февруари русенската полиция установи участниците в него. Прокуратурата повдигна обвинение на 17-годишния ученик за хулиганство, за което законът предвижда наказание до 2 години затвор. 

По време на съдебното заседание днес стана ясно, че през 2016 г. момчето е извършило друго престъпление, за което е насочено към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

По време на делото бащата и служебният защитник, назначен заради отсъствието на упълномощения, заявиха, че искат по-лека мярка за неотклонение. По думите на таткото момчето е добро дете и ходи редовно на училище. Според служебния защитник не може да се твърди, че младежът има изградени престъпни навици. Бащата обясни още, че преди година пострадалият ученик е нанесъл побой на сина му. 

Пред съдията обвиненият младеж заяви, че съжалява за случилото се. Не се замислил, че може да стане нещо по-сериозно при хвърлянето на пострадалия на земята. 

Според съдията обаче има опасност обвиненият да извърши друго престъпление. Действията във видеоклипа сочат изключителна дързост и цинизъм. Става дума за изключително груб, жесток и брутален, както и напълно безпричинно нанесен побой. Демонстрирана е необяснима склонност към агресия и жестокост и само по щастливо стечение на обстоятелствата не се е стигнало до по-тежки последици. 

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд в Русе.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”