1
Нийл Харбисън е признат за първия киборг в света още през 2004 година.
Причината - той има антена, имплантирана в черепа му. Още от рождението си той е лишен от способността да разпознава цветовете, но сега уредът, прикрепен към главата му, превръща цвета в чуваеми честоти.

Вместо да вижда света в сиво, Харбизън може да чуе симфония от цветове и да, дори да чуе лица и картини, пише "Gulf news".

"Имам антена, която се вгражда в главата ми, което ми позволява да разширя възприятието си за реалността отвъд визуалния спектър. Мога да усетя инфрачервена и ултравиолетова светлина, а аз също имам интернет връзка в главата ми, която ми позволява да получа цветове от други части на света или да се свържа със сателит, за да мога да изпращам цветове от космоса ", каза Харбисон.

Той беше в Дубай, за да присъства на Срещата на върха на световното правителство като съосновател на Фондация "Киборг" - международна организация, защитаваща правата на хората, които искат да станат киборг.  Сподели

ЛАЙФ Най-големите провали на семейни снимки
Семейните снимки често се превръщат в досадно задължение, когато трябва да се подредим по ръст или да позираме в еднакви дрехи...
Красавиците на СССР през 1989 година 13 правила, които всяка дама трябва да спазва