1
Окръжният съд в Пловдив отложи за пореден път делото срещу 28-годишния Илиян Рангелов за умишленото убийство на годеницата му Милена Динова.
Причината бе поисканата от защитата на обвиняемия допълнителна експертиза на черни кожени ботуши, както и призоваването на бабата на обвиняемия Иванка Пейчинова, която живеела с него и жертвата му.

В съдебната залата за първи път бе показан ножът, с който 29-годишният Илиян уби младата жена, съобщиха пловдивски медии. 

Според експертите, които дадоха показания пред магистратите, оръжието на убийството съответства напълно с представения в залата нож от къщата на Илиян.

„Дължината и широчината пасват с разреза. Острието е влязло изцяло в тялото. Силата на пробождане е била изключително голяма. Въпреки че е бил остър, дрехите, тъкани и ребрата могат да попречат пълното навлизане на оръжието. Ножът обаче е навлязъл изцяло, за което може да се каже, че е забит с изключителна сила”, коментира експерт Спасов.

Адвокатът на Рангелов обаче намери несъответствие между широчината на ножа и раната. Експертите обясниха, че при всичките случаи това е така, защото при намушкване тъканите се разширяват, а при вадене на острието отново се свиват. В практиката е доказано, че разликата може да е между 10 и 15% повече или по-малко от широчината на оръжието.

Тялото на 26-годишната Милена бе открито около полунощ на 29 декември 2016 г. на метри от къщата, в която живееше с Илиян в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив.

Във фаталната вечер между Милена и Илиян избухнал и последният голям скандал. Минути преди да тръгне за работа, отчаяната и притеснена жена казало на Илиян: "Разделяме се!" и е тръгнала за нощна смяна.

Тогава младият мъж грабнал нож, настигнал Милена на улицата и с един удар в сърцето я убил на място. След това убиецът се прибрал и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

След непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи, криминалисти и психолози, Илиян Рангелов бе задържан

На излизане от съдебната зала майка му заяви, че той е невинен и това ще се докаже. Репликата й обаче предизвика гневната реакция на майката на убитата Милена - Ангелина Динова. 

"Искам доживотна присъда за такова зверско убийство. Номерата на адвоката, явно му дава надежди някакви. Разочарована съм.... Тези постоянни отлагания - да идвам тук, да гледам физиономията на убиеца, да виждам ножа... Не се издържа вече! Страшно е! Ако нейното дете не е виновно, къде тогава е моето дете и защо той е в затвора?", заяви почернената майка.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как