1
Започнало е разследване на кражба на машини за добиване на свободни биткойни от офис в Благоевград, съобщиха от прокуратурата.
На 10 февруари, за времето от 17 до 19 часа, от помещение на петия етаж в административна сграда на бул. „Васил Левски“, са били откраднати 21 машини "Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица.

Въпросните машини, известни като bitcoin miner, служат за добиване (копаене) на криптовалутата в интернет. Стойността на всяка от тях като нова е 8000 евро, уточниха от пресцентъра на държавното обвинение.

За целите на обира била изтръгната метална планка на врата. Помещението, в което били разположени машините обаче, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата.

По неофициална информация крадците са били поне трима и са действали светкавично. Заглушили охранителната система и бързо успели да задигнат машините и да избягат в неизвестна посока, предаде Нова телевизия.

Една от машините на денонощие можела да "изкопае" около 50 евро, съобщи "24 часа".

Разследването на първата по рода си у нас кражба продължава.  Сподели

ЛАЙФ Най-големите провали на семейни снимки
Семейните снимки често се превръщат в досадно задължение, когато трябва да се подредим по ръст или да позираме в еднакви дрехи...
Красавиците на СССР през 1989 година 13 правила, които всяка дама трябва да спазва