1
Малката Фатима скоростно е била отведена в Берлин Как нашите социални ще проследяват оттук съдбата й?
В петък на обяд героинята на „Господари на ефира” – гвинейката Айсату Диало, бе събрана от социалните с дъщеря й Фатима, съгласно плана за реинтеграция на детето в биологичното му семейство. Момиченцето, обаче, избяга от майка си и бе издирвано от полиция, след което – поставено под полицейска закрила.

Късно вечерта, към 23 ч. в петък, детето отново е било върнато на майката и едва в понеделник се разбра, че не е отишло на училище.

Едва днес излиза информацията, че Фатима е отлетяла с майка си в неделя вечерта, с полет до Германия в 19,45 българско време. Българските социални служби получили електронно писмо от адвокат на г-жа Диало, че Фатима е в Берлин.

Сега въпросът е как нашите социални работници ще проследяват оттук изпълнява ли г-жа Диало плана по реинтеграция, и склонни ли са „Господари на ефира” да заснемат репортаж от Берлин, за да ни уверят, че Фатима се чувства добре с майка си, след като още на първата им среща, избяга от нея?!

Защо Фатима избяга от родната си майка? >>

Дължат ни отговор и социалните, които позволиха да бъде отведено от страната едно дете, което ясно им показа, че действията им са против волята му.

В крайна сметка сега от ДАЗД ни дължат отговор как ще проследяват съдбата на Фатима. Тя е родена в България, покойният й баща е българин.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как