Събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване на дома на Васил Георгиев, който изгоря в Асеновград заедно с цялата покъщнина през октомври миналата година. Това съобщи Галена Ганчева, съученичка на Васил, която организира инициативата със свои съученици и приятели.

Според специалисти къщата, която е била единственото жилище на семейството, не може да бъде възстановена и трябва да бъде съборена и изградена отново, припомни Галена.

В момента Васил Георгиев живее в общинско жилище, което им е осигурено от община Асеновград, но трябва да се изнесат до месец септември 2018 година.

Концертът ще се състои на 23 февруари от 19.00 часа в залата на Военния клуб в Пловдив. Програмата включва "музика за всеки вкус - класическа, българска народна музика, рок и психеделика, та чак до поп музика", допълва Галена.

Ето и какво ни написаха съучениците на Васко:

„Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия.

Ние, млади музиканти от Пловдив, ви каним на Благотворителния концерт, който организираме с цялата си душа и любов, както към музиката, така и към нашия съученик Васил Георгиев, който в момента се намира в много трудно положение.

Призоваваме и приветстваме всеки, който иска да помогне.

Ще има музика за всеки вкус - класическа, българска народна музика, рок и психиделика та чак до поп музика.

Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – ДА ИМА НОВ ДОМ!”

Банковата сметка в помощ на семейството е:
BIC STSABGSF
BGN BG09STSA93000006935137
Банка ДСК
на името на на бабата на Васил Мария Ангелова Симеонова