1
Районна прокуратура - Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж за извършено насилие от възпитател над деца в дом за деца – с. Борован.
Репортажът бе излъчен по Нова телевизия. 

Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи – Инспекторат към Агенция за социално подпомагане – София, ТД „Социално подпомагане“ – Бяла Слатина и ОДМВР – Враца.

Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, за да се прецени има ли данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Телевизията показа шокиращи кадри с ново насилие срещу деца в дом за настаняване от семеен тип в Борован. Временно изпълняващата длъжността управител на дома не само обижда и заплашва настанените там деца, но и ги удря, показва видеото, заснето от свидетел и излъчено в предаването "Господари на ефира" снощи. Сред употребяваните изрази са "смрад", като обръщение към дете на видима възраст 7-8 години, заплаха за пребиване към по-голямо момиче и обида към друго - "иди да се преобуеш, че миришеш".

Причините са различни - от закуската до влизането в час за по-големите. Тя призна за случилото се, но подчерта, че това е единичен случай.   Сподели

ЛАЙФ Най-големите провали на семейни снимки
Семейните снимки често се превръщат в досадно задължение, когато трябва да се подредим по ръст или да позираме в еднакви дрехи...
Красавиците на СССР през 1989 година 13 правила, които всяка дама трябва да спазва