1
17 нови тунела са в различен етап на подготовка. Това каза регионалният министър Николай Нанков пред Нова тв.
„Някои в момента се строят, други се проектират, а за трети има предпроектни проучвания. 8 от тях са по АМ „Струма“. На варианта, който е избран в момента за Кресненското дефиле, са 5 малки тунела. 6 са новите тунела по автомагистрала Русе – Велико Търново“, обясни Нанков.

Министърът разкри и в какъв времеви порядък трябва да са готови тези 17 тунела. „2023 г. ще бъдат последните – тези в участъка на Кресненското дефиле. По-тежката тема е ремонтът на съществуващите тунели, които са 34. Ремонтират се поетапно“, разкри Нанков.

Относно строителството на магистрала до Калотина, министърът коментира, че в момента тече процедура по избор на изпълнител.

„До месец ще финализираме тръжните процедури. Ако няма жалби, още тази година стартираме с изпълнението и в рамките на 2 години ще сме готови”, заяви Нанков.

По думите му до средата на годината ще стартира обществената поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци. „Забързахме се отново и с 1 месец по-рано ще започнем обществената поръчка за най-тежкия участък – между Ботевград и Мездра”, каза още министър Нанков.

 Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как