1
17,4 милиона британци, които са гласували за напускане на ЕС, са изправени пред катастрофално и необратимо предателство.
Това заяви Борис Джонсън по повод опитите за провеждане на втори референдум в Обединеното кралство по Брекзит.

Външният министър на Великобритания бе категоричен, че "не можем и няма да допуснем това да се случи", пише "Гардиън" на първата си страница.

"Страхувам се, че някои хора стават все по-решителни да спрат Брекзит, да отменят референдума на 23 юни 2016 г. и да осуетят волята на народа. Смятам, че това би било катастрофална грешка, която би довела до трайни и непреодолими чувства на предателство. Не можем и няма да позволим това да се случи ", потвърди позицията си Джонсън.

Той обаче призна, че напускането на ЕС ще бъде успешно само ако правителството успее да убеди и успокои британците, които имат притеснения относно решението.

"Искам да опитам днес да премахна поне някои от тези страхове и да покажа по най-добрия възможен начин, че те са неоснователни и че точно обратното обикновено е вярно-че Брексит не е основание за страх, а за надежда" добави външният министър.

Според Джонсън, Брекзит ще превърне Великобритания в една „гледаща навън, либерална и глобална страна".  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как