1
Цената на петрола на световните пазари може да се срине, повтаряйки ситуацията от 2014 година.
 Това прогнозират експерти на Международната агенция по енергетика (МАЕ). Причините- бурния ръст на добива на петрол в САЩ, а също така и в някои други страни, неподписали споразумението за ограничаване на добивите.

В МАЕ вече обявиха, че САЩ са надминали Саудитска Арабия по дневен добив на петрол, а прогнозата им е до края на 2018 година да надминат и добивите на Русия.

Увеличават се и световните запаси. По данни на Американския петролен институт само за седмица в страната петролните запаси са се увеличили с 4 милиона барела, а при бензина - с 4.5 милиона барела.

Това веднага повлия и на котировките по световните пазари. Така сорт Брент слезе под 63 долара за барел, макар че преди пет работни дни цената му бе над 70 долара за барел.

Какво ще стане в следващите седмици е трудно да се прогнозира. Но е факт, че след срива на цените на акциите на Уолстрийт и другите световни финансови центрове има тенденция към възстановяване в много сектори, но без петролния.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”