1
Екип на столичния Център за спешна медицинска помощ е бил държан под ключ за повече от 30 минути в апартамента на възрастна пациентка.
Д-р Надежда Ангелова работи като спешен медик повече от 30 години. Днес по обяд е извикана на адрес за 88-годишна жена с хронични заболявания.

"Оказа се стара познайница. Много пъти сме ходили на адреса. Жената ме позна, но дъщеря й беше много агресивна. Не ме остави да си свърша работата. Започна да ме бута, каза, че сме боклуци и големи некадърници", разказва лекарката пред Нова телевизия. 

След това медиците се оказали заложници.

"Дъщерята мина покрай мен, бутна ме и отиде и заключи вратата. Каза ми, че оттам няма да изляза, докато майка й не се оправи. През цялото време бях обиждана и ругана", допълва д-р Ангелова.

На мястото е повикана пожарна, за да изнесе пациентката и полиция, за да бъде изведен лекарският екип. На адреса е изпратен и втори екип. За да се погрижи за пациентката, докато колегите им дават показания пред полицията.

От Спешна помощ разказват, че подобни случаи са ежедневие в работата им.

 Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как