Така той коментира новината, че вчера Софийски градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който преди 3 години уби с джипа си сина му. Решението не е оконателно, прокуратарата ще го обжалва, но ако и втората инстанция реши така, бизнесменът Цветан Пъков ще излезе на свобода. Виновният шофьор е изтърпял малко над 3 години и 6 месеца от наказанието си, остават му 5 месеца. 

"През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките. Той постоянно си е тук със семейството (Пъков лежи при лек режим и често е пускан в отпуск - б.р.). Него го пускат, а нашето дете ще си гние в земята. Не съжалява със сигурност за това, което извърши. Той си е нагъл човек. Нито за секунда не съм повярвал  в правосъдието. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, каза още през сълзи Петър Гевечанов пред bTV.  

Само ден преди това бащата на Петьо има повод отново да се усмихне - ражда му се син, който е кръстен Божидар. Научава обаме новината за освобождаването на Пъков от съпругата си, която още е в родилното. Семейството има още едно момченце. 

Близо 3 години след фаталната датата 14 април 2015 г. на мястото на инцидента напомнят паметната плоча и пано, на което е изобразено ангелче и надписа: „Спрете се, убийци на деца!”.

Братът на Пъков коментира пред Нова телевизия, че това е трагедия за две семейства. По повод коментарите, че присъдата е много ниска, той каза:

"Ами да го бяха осъдили на доживотен затвор!".