На церемония в понеделник, 26 февруари 2018 г., Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви имената на победителите в 15-ото издание на своите Годишни награди за отговорен бизнес – най-утвърденият и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност у нас.

Отличията ще бъдат връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

„Много сме горди с рекордния брой номинации в актуалното издание на конкурса. Целта на БФБЛ като организатор е да популяризира добрите практики на бизнеса, които утвърждават високите стандарти в корпоративната отговорност и устойчивото развитие.

Наградите са отлична възможност да отличим и насърчим компаниите със значителен принос към екологията, образованието, развитието на служителите и на цялостната социална среда, а и да им предоставим платформа за обмяна на идеи и опит“, коментира председателят на Форума Ираван Хира.

За призовете в шестте категории в Годишните награди за отговорен бизнес 2017 се борят 112 социални инициативи на 71 компании.

Най-много – 35, са кандидатите за титлата „Инвеститор в обществото”, 20 проекта се конкурират за „Инвеститор в знанието”, а по 18 са номинациите в „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” и „Маркетинг, свързан с кауза“.

Наградата в категория „Инвеститор в околната среда” е повече от една – класираните на първо, второ и трето място получават и право на участие в авторитетните Европейски бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор.

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес се определят от независимо жури от уважавани представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите, а Международният форум на бизнес лидерите избира един от всички номинирани проекти, който получава специалната награда Engage за принос на служителите.

Победителите ще станат известни по време на церемонията по награждаването на 26 февруари от 18,30 ч. в зала „Роял” на София Хотел Балкан.

За Годишните награди за отговорен бизнес Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да насърчат останалите фирми да развиват активна социална политика.