Той уточни пред български журналисти в Брюксел, че предложението е получил днес от премиерите на Люксембург, Белгия и Франция.

Колкото повече познават Балканите, толкова по-лесно и бързо след това ще настъпят много положителни процеси за целия регион, коментира Борисов, цитиран от БТА.

По повод на срещата във Варна, насрочена в края на март между ръководителите на институциите на ЕС и президента на Турция Реджеп Ердоган, премиерът Борисов коментира, че "ще бъде много тежко изпитание за всички нас".

Ако някой мисли, че това е приятно задължение да събираш Туск, Юнкер и Ердоган на вечеря - мисля, че или е отскоро в политиката, или не разбира нещата. Това е изключително тежка, натоварена с очаквания и напрежение среща.

Доколкото познавам президента на Турция, нашите лидери, а и мен самия, ще бъдат поставени въпроси, които далеч не мисля, че ще се разберем по всички тях. Това не е вечеря на приятели, които се събират да си побъбрят и да пийнат шербет. Това не е нещо, което всеки може да направи в днешно време, добави Борисов.

По темата Атина-Скопие помагаме, но по никакъв начин не искам да остане впечатлението, че се месим във вътрешните работи. Това си е работа на тези две страни, добави министър-председателят по повод на преговорите между двете столици за името на Македония.