1
Спецпрокурорът на САЩ Робърт Мюлер, който разследва намесата на Русия в изборите в САЩ, е събрал доказателства за връзка на щаба на Тръмп с Кремъл.
 Това съобщава "Вашингтон пост", като се позовава на свои източници.

Става дума за секретна среща на шефа на частната военна компания "Блекуотър" Ерик Принс и шефа на руския Фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев, близък до Владимир Путин.

Срещата е станала на Сейшелите седмица преди встъпването на Тръмп в длъжност като американски президент. Според прокурора Мюлер, това е бил един от опитите да се установи връзка между новата американска администрация и Москва.

В своите показания пред конгреса на САЩ Принс не отрече, че е имало такава среща, но я определи като "случайна". Шефът на "Блекуотър" обясни, че е бил на Сейшелите като бизнесмен, а не като представител на Тръмп.

Тази информация обаче бе опровергана от Джордж Надер, американски бизнесмен и партньор на Принс от ливански произход. Надер заяви ,че срещата е била организирана от него и сам е участвал в разговорите.

Темата на срещата е била обсъждане на бъдещите отношения на Вашингтон и Москва. Самият Принс няма официален пост в екипа на Доналд Тръмп при предизборната му кампания, но свидетели казват, че се е представял като "неофициален представител" на новоизбрания тогава американски президент.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл