1
Малко повече от 10 милиарда евро са изчезнали от сметки на либийския лидер Муамар Кадафи, замразени с решение на ООН през 2011 година.
 Сметките са били в Euroclear Bank и са били изтеглени в периода 2013-2017 година, съобщава белгийския ежедневник Le Vit.

Според наличната информация, сметките са били на имената на хора от най-близкото обкръжение на Кадафи и техни фирми. Банковите регистри показват, че на 29 ноември 2013 година по четири сметки е имало 16.1 милиарда евро, като титуляри са били Libyan Investment Authority и Libyan Foreign Investment Company.

Белгийските власти са открили липса на част от тези пари през есента на 2017 година, когато са се опитали да арестуват парите като придобити незаконно. Оказало се обаче, че по сметките има малко повече от 5 милиарда евро.

От Министерството на финансите на Белгия заявиха ,че не са взимали решение сметките да бъдат размразени. Но въпросът дали замразяването на парите е било контролирано достатъчно ефективно, остава.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем