1
38-годишната жена, пострадала тежко при пожара в къща в град Средец, е починала, съобщиха от бургаската полиция.
Огънят избухнал снощи около 22:14 часа в къщата на ул. „Захари Стоянов“. В нея живеело семейство с четири непълнолетни деца. В пламъците загинаха 34-годишният баща и две от децата - момиченце на 6 години и 12-годишно момче. 

38-годишната майка и двама от синовете ѝ (на 11 и 8 години), бяха откарани първо в УМБАЛ – Бургас, а оттам във Военно-медицинска болница – Варна (в Клиниката по изгаряния), с опасност за живота.

Въпреки усилията на лекарите, днес младата жена е починала. Състоянието на едно от момченцата също е критично. То е с 88 процента изгаряния. 

Направихме всичко възможно, за да я спасим. Изгарянията по тялото й бяха повече от 85 процента. По-голямото момче също е в много тежко състояние, на апаратна вентилация в „Реанимация“. Прогнозите ни не са никак добри. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете“, уточни директорът на ВМА-Варна д-р Ивайло Въжаров, цитиран от Дарик.

Разследването за причините за пожара продължава. По неофициална информация забравена от бащата бензинова резачка, която е била до печка на твърдо гориво, се е взривила от горещината.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем