1
Депутати от управляващата партия в Турция и от защитаващата правата на кюрдите се сбиха по време на снощното заседание на Меджлиса, съобщи Hurryiet.
Представителите на Партията на справедливостта и развитието и на Народнодемократична партия се нахвърлиха едни срещу други по време на дебати за провежданата от турската армия операция в северозападния сирийския район Африн.

До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ за жертвите сред мирното население в резултат от операцията и призова за спирането й.

„С продължаването на операцията, жертвите сред мирното население се увеличават“, заяви Торгул.

Впоследствие, няколко депутати от ПСР обвиниха Тогрул, че е „говорител на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК)“, а заместник-председателят на ПСР Лейла Шахим Уста даде началото на юмручния бой.

Според думите на заместник-председателя на групата на НДП в парламента Филиз Керестециоглу, единственият пострадал след сбиването е Торгул.

Междувременно турската армия и нейните съюзници от „Свободната сирийска армия“ са поели контрол над един от най-големите градове в сирийския район Африн –Джандарис, съобщиха турските медии.

Турските формирования са изтласкали сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ от центъра на Джандарис, но операциите по прочистване на района продължават.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл